söndag 22 april 2012

En dag 10 år sedan





Jag gick upp på vinden idag och då fann jag mina gamla dagböcker!!!
Mellan 1997-2004 skrev jag dagbok varje dag mest som en loggbok om vad jag gjort osv.

Och detta är vad jag gjorde för exakt 10 år sedan :)

Så oerhört kul att läsa! Jag känner verkligen igen mitt sätt att skriva på och jag kommer verkligen ihåg allt när jag läser det också.
Vissa kommentarer är mer relevanta än andra men det är bara kul att ha så konkret information om vad som hände för exakt 10 år sedan, speciellt när det handlade om PAS, BA och alla de funderingar som jag hade om frmatiden...:)

lördag 21 april 2012

Wrath of the Titans


Var och såg "Wrath of the Titans" i veckan.

"Försvagade av människans brist på tilltro får Gudarna allt svårare att stå emot Titanerna. När Titanerna ledare Kronos allierar sig med Hades finns inte längre något hopp om fred och det faller på Perseus att leda Gudarna i ett sista slag där allt står på spel."

Efter att ha sett trailern så kändes det som att denna filmen skulle kunna vara helt ok, men jag blev ganska besviken, om jag jämför med den första filmen så var denna mer eller mindre exakt likadan...
Och det kändes inte som att det var något engagemang från något håll riktigt.
En sak som gjorde att denna filmen inte fick min fulla uppmärksamhet var att 3D effekterna var riktigt kassa!!!!
Jag vet inte om det bara var jag men det som inte var i fokus såg i alla fall jag dubbelt av...
I vanliga fall när man ser en film med sämre 3D så brukar allt i alla fall vara skarpt men sen är det bara texten som är i 3D men här var det verkligen oskarp bild genom hela filmen.
Detta gjorde att det blev svårt att bara sitta och ta in filmen och det gjorde inte saken bättre...


Betyg 3/5
Mycket för att Sam Worthington, Ralph Fiennes och Liam Neeson var bra i en annars ganska tunn historia...

söndag 15 april 2012

Dirty Dancing!



Idag var vi och såg "Dirty Dancing"
Vi köpte biljetterna för ganska längesen så jag kom knappt ihåg att vi skulle gå:)
Efter en minut så insåg jag att produktionen var riktigt spektakulär.
Den snurrande scenen, kulisserna och all övrig rekvisita var verkligen planerad in i minsta detalj:) Föreställningen kändes verkligen dyr :)
Sen var alla dansare/sångare grymma och skådespelarmässigt så var det också riktigt bra!

Allt var verkligen bra gjort och väl framfört...
Jag kan dock känna att jag ville ha mer sång och dans, det var lite mycket teaterscener (missförstå mig rätt, de var riktigt bra:))men det var bara lite för mycket teater om man jämför med sången/dansen.
Vill återigen verkligen poängtera att alla var grymma på vad de gjorde men jag hade velat ha mer (Live) sång och dans i föreställningen.
Då hade den enligt mig varit perfekt!

lördag 14 april 2012

jaha..april, aprilväder...

Ok just detta inlägg kanske egentligen skulle lagts upp på FB men men...
Att vakna upp och mötas av denna synen i mitten av April känns ju inte ok....


tisdag 10 april 2012

8 April Hunger Games

Idag var vi och såg "Hunger Games"


"Varje år direktsänds Hunger games som en av de största mediala händelserna. Från varje distrikt lottas två ungdomar mellan tolv och arton ut att delta i tävlingen. De skickas omedelbart till huvudstaden där de ska stylas, tränas och visas upp i direktsända intervjuer, för att sedan delta i spelet där bara en vinner – den som överlever. Katniss Everdeen är sexton år. Hon älskar sin lillasyster Prim över allt annat, och försöker skydda henne från allt hemskt i distrikt tolv, men mot Hungergames har hon inget skydd. När det är Prims namn som dras i lottningen ser Katniss ingen annan utväg än att själv ta Prims plats i spelen."



Innan jag såg denna var jag ganska skeptisk, jag trodde det skulle vara en softversion av en film som egentligen skulle varit för vuxna (och inte tillåten från 11 år, 7 med vuxet sällskap...)

efter de första scenerna från det fattiga distriktet som försörjde sig på att jobba i gruvor så kände man direkt att detta var en välgjord film.
Jennifer Lawrence (Huvudrollen i "Winters Bone") gjorde återigen en roll som den beskyddande systern och hon gjorde det riktigt bra denna gång med!

Alla var riktigt bra skådespelarmässigt och trots att de inte visade så mycket våld så var det våldet som var väldigt starkt och man har verkligen lyckats med att slippa visa de riktigt hemska scenerna och lämna mycket åt ens fantasi.

Jag vill verkligen poängtera att skådespeleriet var bra, bra, bra.
När filmen var slut så kände jag mig dock lite snuvad på konfekten och jag tror det var för att efter de starka scenerna i början så så hade de satt en hög ribba och de var hela tiden på den nivån men inte så mycket högre...

Filmen fick mig dock verkligen att reflektera över dagens underhållning och jag undrar hur extrem tv-underhållningen kommer vara om drygt 100 år...?
För 15 år sedan tyckte man att Robinson var extremt och nu visar man serier med familjer som lever sitt liv i tv..."älskling du har blivit en tjockis", lyxfällan osv....

Betyg 4/5

En riktigt stabil 4:a som kunde varit en 5:a om den bara lyft lite...:)

måndag 9 april 2012

Mississippi Brinner

För et par dagara sedan såg vi en relativt gammal film som heter "Mississippi Brinner"
"I samma stund som tre rättighetsaktivister kör längs en övergiven vägsträcka kryper ett par ödesmättade billyktor allt närmare. De intalar varandra att de ska behålla sitt lugn, men har ingen aning om att de inom loppet av några minuter kommer att försvinna in i den mörka natten och därmed förorsaka en av historiens mest explosiva mordutredningar någonsin. In i bilden träder den korrekte Ward (DAFOE) och en bedrägligt lättsam Anderson (HACKMAN).

Kan dessa två så olika FBI-agenter komma över sina olikheter och med enad kraft avslöja mysteriet bakom det Ku Klux Klan-förföljda lilla samhället innan en hel liten stad slits i bitar av rasismens krafter?"

En oerhört bra och välspelad film som bygger på en sann historia.

En berättelse som jag fastnade för när jag googlade lite om filmen var historien om Emmet Till (Bilden nedan) som mördades 1955 för att han visslat på en vit kvinna i en butik i Mississippi.
En oerhört stark historia kolla youtube för mer info.



4 April Tack johan!

Idag så fick jag ett paket som jag bett Johan hjälpa mig med:)
Denna vända fungerade det inte att åka till Göteborg och gå på Scifimässa så jag bad Johan gå dit och ta ett par autogtrafer i mitt namn:)
Och idag så kom de:)


Simon Williamson: Gamorrean Guard i Star Wars...


Michael Carter: Bib Fortuna i Star Wars...


Lance henriksen: Bishop i "Aliens", "Alien 3"


George Lazenby: James Bond!!!!

Ett stort tack till Johan för hjälpen med detta!!!
Jag ska försöka åka nästa år igen:)