torsdag 31 maj 2012

då börjar vi med följetången.....

...Transformers Sequel 2014 Announced. YAAY!!!

onsdag 30 maj 2012

Colombiana

Idag efter jobbet gick jag och köpte "Colombiana" en actionfilm från 2011 med Zoe Saldana, skriven av Luc Besson och regisserad av Oliver Megaton. Filmen hade viss snits och jag tycker att man känner igen Luc Bessons stil framförallt hans typ av actionscener och karismatiska kvinnliga huvudroller. Zoe Saldana tycker jag är en riktigt duktig skådespelerska framför allt när jag tänker på att hon varit med i så olika filmer som till exempel "Center stage", "The Terminal" och "Star Trek" och hon var bra även här. Som sagt så hade filmen viss snits med Besson-anda men den var ganska trött i övrigt, man har liksom sett denna typ av film ett par ggr tidigare och det kändes liksom inte som att det blev riktigt svårt...man tvivlade liksom aldrig på hur det skulle gå utan man bara åkte igenom filmen utan direkta överraskningar... Men som en Onsdagsfilm var den helt godkänd.
Betyg 3/5 Ganska sval 3:a

söndag 27 maj 2012

fick ett ryck...

Idag och istället för att vara ute så satte jag mig inomhus och började knåpa på en sång:) Blev nog lite inspirerad efter att ha sett Eurovision :) Vet inte hur länge det kommer hålla i sig men det var kul idag i alla fall.

Jag tycker ändå...

såhär i efterhand att det var många låtar igår som var väl genomförda...Ok det kanske var lite många låtar i Em, C, G, D men det blir ju verkligen bra låtar på det receptet (hotter than fire :)) Jag kommer verkligen ihåg för ett par år sedan när man verkligen kände "!"#¤" vad allt inte är så bra" men nu tyckte jag som sagt att det var många låtar som hade hitfactor och det blev så mycket roligare att lyssna på då. Förutom vinnarlåten så tycker jag att Serbiens och Estlands bidrag var bra :)

YES!!!

Kan det bli bättre! Heja Loreen!!!!

lördag 26 maj 2012

Moneyball

Hyrde en film igår och vi valde en som inte såg ut att vara mycket för världen men eftersom att både jag och Lena gillar filmer spom bygger på verkliga händelser så tyckte vi ändå att den verkade intressant.
"Oakland Athletics general manager Billy Beane utmanar systemet och trotsar sunt förnuft när han tvingas bygga ett helt nytt lag utifrån en mycket begränsad budget. Trots motstånd från de gamla spelarna, media, fansen och deras egen tränare tar Beane med hjälp av ung ekonom fram ett helt osannolikt lag och förändrar spelreglerna för all framtid..." I de senaste filmerna med Brad pitt har han (enligt mig) spelat ganska skruvade roller eller så har filmerna varit lite skruvade... Denna rollen tyckte jag att han gjorde jättebra, jag kan inte riktigt komma ihåg när jag såg honom senast i en film som denna. Jonah Hill var även han riktigt bra. Detta var väl skildrat, bra manus/skådespeleri och filmen var bra men ibland tappade den tempot och det kändes ibland som att det var lite för lite parallella handlingar. Det hade till exempel varit kul om man följt fler karaktärer och inte fokuserat så mycket på Brad Pitt/Jonah Hill. Med detta sagt så vill jag verkligen poängtera att filmen var bra och rörande med riktigt bra skådespeleri. Betyg 3/4 En riktigt stark 3:a

tisdag 15 maj 2012

12 Maj Gratz Vero!

Idag åkte vi hem till Veronica på 29 årsfest:) Jag har bara varit hos henne en gång tidigare och det var för 3 år sedan på inflyttningsfest. Det var jättekul att komma hem till henne och se hur fint hon gjort i sin lägenhet! Även Fredrik var där och det var ju inte riktigt igår vi sågs direkt...:) Träffade även Kristin och förutom när vi sprang på varann på stan för ca 2 år sen så var det ännu längre sen vi sågs:) Nej detta var en riktigt trevlig kväll! Grattis Veronica! P.S om Danny Saucedo bor i området måste vi ta reda på...:)

måndag 14 maj 2012

11 Maj Dags igen :)

Fick ett ryck efter jobbet och gjorde något som varit på G länge, jag rakade av mig håret :) Det var ju ett tag sen och jag hade verkligen glömt hur skönt det var att ha en frisyr som är lätt att sköta...:)

10 Maj "Till Gunnar från Timothy"

Idag när jag kom till jobbet så gav Martin mig en bild som Maxi hade ritat :) En bild på en dödskallepirat med hälsningen "Till Gunnar Från Timothy" jag blir verkligen jätteglad av sådana presenter :) Är det för att jag börjar bli gammal tro...? Tack Maxi!

torsdag 10 maj 2012

Tisd 8 Maj AW äntligen!

Idag så mötte jag upp Gurra o Chrille efter jobbet, vi gick till Mississippi in och åt hamburgare och snackade skit. Det var längesen jag träffade Chrille och det var riktigt trevligt att bara sitta och snacka skit:) Sen gick vi hem till Chrille o Frida och bara satt och "hängde" Riktigt skön kväll såhär när sommaren börjar närma sig på riktigt :) Glädje :)

söndag 6 maj 2012

Avengers!

"En brokig skara individer med superkrafter samlas ihop av den hemliga organisationen S.H.I.E.L.D. för att skydda planeten mot invaderande styrkor från yttre rymden. Tillsammans bildar de motvilliga superhjältarna gruppen The Avengers." Redan i den första "Iron Man" som kom 2008 hintade man lite om att det skulle komma en film med ett gäng av Marvels hjältekaraktärer och sedan har det förekommit ett Avengersklipp i nästan samtliga Marvelfilmer sedan dess. ("Iron Man2", "The incredible Hulk", "Thor" och "Captain America, the first Avenger") Och nu kom den väldigt eferlängtade filmen! Om man bortser från att inledningen är lite seg så tycker jag att filmen håller ett jämnt tempo och det är en ganska smakfull dynamik mellan humor/action. Det är även en bra dynamik mellan när det gäller karaktärernas funktion i den nya gruppen Avengers. Jag vill bara poängtera att detta skrivs med samma distans som jag såg filmen med :) om jag inte tittat på den med lite distans så hade de flygande rymdgubbarna snabbt blivit lite tramsiga :) Med detta sagt så måste jag säga att alla skådespelare tolkade sina karaktärer på ett bra sätt. En som sticker ut förutom Robert Downey jr är Mark Buffalo och hans ganska tunga/bittra tolkning av Bruce Banner. Sen har vi de lite präktiga tolkningarna av Thor och Captain America som kompletterar gruppen på ett kul vis. Jag gillade denna filmen, specialeffekterna, skådisarna och de komiska inslagen blev en riktigt bra blandning som i sin tur skapade en riktigt underhållande film. Betyg: 4/5 I genren "Superhjältefilm"

tisdag 1 maj 2012

Nu är allt inkopplat

Nu är allt uppkopplat som det förhoppningsvis kommer vara ett tag nu:) jag vet att jag ändrar mig stup i kvarten om hur jag vill ha det men just nu så känns detta rätt. Att gå ner i storlek och antal syntar utan att tumma på standard. Vi kommer att ha kvar det andra rummet ett tag till medan vi kolla hur detta känns utifall att vi skulle vilja ändra tillbaks. Men som sagt, just nu känns detta helt rätt:)

Valborg!

Efterfadäsen med möbeln blev det en ritkgt trevlig Valborg! Veronica kom över och vi grillade för första gången i år och gick ner till Vinterviken för att kolla brasan. Sen satt vi hemma och bara softade :) Glad Valborg!!!!!

30 April neggoinlägg 3 eller 4...

Ok... Igår så åkte jag till Billebro för att handla en studiomöbel. Jag har hört ett och annat om denna butik men den möbeln jag var ute efter såg bara ut att finnas där. 1, vi åker dit, köper möbeln, beställer taxi (350 SEK) och åker hem. 2, öppnar kartongen och upptäcker att skruvar/Manual inte finns... 3, åker tillbaks och skruvar/manual 4, börjar bygga ihop och märker att de 4 minsta sista bitarna inte finns med.... Affären har nu stängt så jag måste vänta till i morgon för att åka tillbaks igen... Förtsättning följer.... Nästa dag. 1, Börjar med att ringa och försäkra mig om att jag kan komma och få de delar som saknades, det är inga problem 2, Åker in till Billebro, före mig i kön står en kund som vill utnyttja 30 dagarsreturrätten som det står om på deras hemsida. butikschefen säger att "det är inget han kan ta ansvar för...(!) 3, efter att ha förklarat vad som hänt 19 ggr för olika människor och visat VILKA delar det är som saknas så går äntligen lagerkille och kollar... 4, han kommer tillbaks och förkunnar att den färgen jag köpte inte finns kvar och därför så kan jag inte få mina delar, jag förklarar då att jag ringde och att de bekräftat att grejerna fanns inne och får då förklaringen: "oj..jag vet inte vad jag ska göra..." 5, pratar med cgefen igen och hans lösning är att jag ska: Åka hem och hämta den okompletta möbeln, ta taxi tillbaks, få en annan i annan färg, ta taxi hem igen och hoppas på att det blir rätt....(!)Ersättning för resan eller leverans från deras håll är inget de vill kännas vid när jag frågar.. Det slutar med att jag får de delar som saknas fast i svart. jag åker till jobbet halvglad...
Så här blev den i alla fall...