torsdag 26 juli 2012

The Amazing Spider Man

"Peter Parker är en utstött high school student som blev övergiven av sina föräldrar som liten, och uppfostrad av sin farbror Ben och faster May. Som de flesta tonåringar försöker Peter att komma underfund med vem han är och hur han blev den han är idag."


Ok.
2002 kom den första Spider Man, 2004 kom 2:an och 2007 kom 3:an och sedan dess har mänga väntat på den fjärde filmen och det var många turer fram och tillbaks om vad den skulle handla om.
Till slut bestämde man sig för att göra en "reboot" och inte fortsätta i triologins spår.
Man bytte ut hela casten (förutom stan Lee som har en lite scen i denna filmen:))


Skådespelarna var bra och effekterna med, denna filmen gjorde sig ok i 3D.
Dock så kändes det som att man sett detta tidigare, att det inte riktigt räckte med material för att göra en "Spider Man Begins" bara 5 år efter att den sista filmen kom...
om jag jämför med den nya Batman triologin där den sista filmen har premiär i dagarna kom den första Batman Begins 8 år efter att den sista "gamla" filmen gjordes, då med George Clooney som Bruce Wayne så tycker jag att de nya filmerna kom helt rätt för att man fokuserade på helt andra saker än i den första, det var mer fokus på karaktären och varför han blev Batman.


I Amazing Spider Man har man försökt att förändra karaktären litegrann men det är svårt eftersom att detta är en rikitg fiction figur...han blir biten av en neogenetisk spindel....det kan man inte skildra på så många olika vis.
Det försökte göra denna mer vetenskaplig genom att Peter Parker till exempel byggde sina "nätskjutare" själv som i serietidningen men utöver det så var det inte så mycket som var ändrat.


Jag rackar inte ner på filmen den var intensiv och spännande men det kändes bara som att det inte kommer gå att göra "Batman-saga-succe" med denna karaktären tyvärr...


Betyg:
GGG

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar