lördag 17 september 2011

12 Sept Apornas planet Collection



Efter att ha sett Prequel:en till de gamla Apornas Planet-filmerna så kändes det som ett naturligt drag att se de gamla filmerna.
Jag är inte så förtjust i charlton heston och mest för att han inte verkade vara så sympatisk som person (bowling for Columbine) men det är också allt jag grundar den åsikten på så jag kände att det var dags att släppa lite på den principen.

Jag har nu sett de första 3 filmerna och film nr 1:
Hade en knorr som var helt ok, det märks ju att det är en gammal film men det är inte så konstigt i och med att den kom 1968.
I övrigt tyckte jag att den var helt klart godkänd!
Det är lite svårt att ge den ett rättvist betyg eftersom att den är så gammal men om man tänker på effekterna, handlingen, skådespeleriet så får den 4-5 (svag fyra) för att den var så bra fast det var över 40 år sedan den släpptes.

Film nr 2:
inte riktigt så bra som jag hoppats på, man kände att det var en uppföljare men de hade försökt göra lite för mycket av denna filmen men den kändes trots det lite som en upprepning av den första.
3-5 (svag 3:a)

Film nr 3
Jag borde sett dessa innan jag såg den nya filmen men nu när jag ser dem i denna ordning så måste jag väl säga att denna är den som mest knyter an till den nya filmen om man tänker på handlingen endast.
Tyvärr som film var den kanske inte heller banbrytande men den får ändå 3-5 (också denna svag 3:a)

Recension på de andra filmerna kommer snart:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar