lördag 13 augusti 2011

Månadens Skådis: Natalie Portman


En skådespelerska som sticker ut är Natalie Portman.
Hon föddes 1981 i Jerusalem och flyttade som liten till USA.
Hon säger själv att hon "växte upp" med skådespeleri på så sätt att så fort som föräldrarna hade pengar över så gick det och såg en pjäs eller på bio.
redan som tolvåring slog hon igenom i filmen "Leon the proffessional", att ta rollen var från början inte helt självklart men efter att föräldrarna förhandlat om bland annat hur många cigarettbloss hon skulle dra skrev hon till sist på kontraktet.
Efter Leon så rullade det på hon Natalie var med i Filmer som tex "beautiful girls", "Mars Attacks" (hon spelade jack Nicholsons dotter och enligt henne själv så gick all tid utanför inspelningarna åt till att Jack Nicholson skulle lära henne vissla...:) det gick inte ) och "Star Wars episode 1 det mörka hotet"

År 2000 tog hon en paus från skådespeleriet för att studera och man skulle ju kunna tro att hon nu skulle välj att fördjupa sig inom skådespeleriet men det gjorde hon inte utan hon tog examen inom psykologi på Harward univrsity.

När hon var klar med studierna kom hon tillbaks och spelade in filmer som tex "Star wars EP 2 & 3", "Åter till Cold Mountain", "Closer", "V for Vendetta", "Brothers" och "Black Swan" som gav henne en Oscar för bästa kvinnliga huvudroll.

Om man inte sett så mycket med Natalie Portman så kan man se vilken som helst av ovannämnda filmer, om man inte gilla Sci fi kanske man inte ska se "Star Wars" men annars spelar det inte så stor roll.

Nedan följer några bilder från ett par av hennes filmer (utan kronologisk ordning)
Men om ni undrar vilken film det är ifrån är det bara att skriva så svarar jag.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar