lördag 31 december 2011

14 Nov Gränsen


Idag hyrde vi en svensk film (!) Gränsen.
"Två unga soldater lämnar sin post vid vägspärr 83 i norra Värmland och beger sig genom vinternatten mot det naziockuperade Norges gräns. Sverige står på randen till att bli invaderat och de vill se fienden alla pratar om. Men äventyret slutar i katastrof och dagen efter får löjtnant Aron Stenström reda på att hans bror Sven är en av de försvunna soldaterna.

Nu tvingas han med oddsen emot sig ta sig in bakom fiendens linjer på ett topphemligt räddningsuppdrag. Och djupt inne i de norska skogarna inser Aron att helt andra slags gränser måste passeras om de ska komma levande därifrån..."

Den var faktiskt bra, det som märktes direkt var att den kändes påkostad (inte bara att man spenderat mycket pengar utan även lagt ner väldigt mycket tid på repetitioner och att hitta rätt miljöer) Nu jämför jag med hur det brukar kännas när man ser på Svenska filmer ska tilläggas:)
Filmen var välspelad, vissa dialekter lät lite fake och man undrade ibland vad de fyllde för funktion men det var inte så ofta som man tänkte på detta.
Även effekterna och tempot kändes naturligt i denna film.

Betyg 4/5
En riktigt svag 4:a men ändå...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar