onsdag 5 september 2012

Hamilton I Nationens Intresse



"När den svenske underrättelseofficeren Carl Hamilton (Mikael Persbrandt) infiltrerar en internationell liga som stulit avancerade svenska GPS-styrda raketvapen utsätts de för en dödlig attack av en grupp legosoldater med okänd uppdragsgivare. Hamilton undkommer massakern, men raketerna är försvunna. De stulna vapnen dyker senare upp i samband med ett terroristattentat där en somalisk fredspolitiker dödas. Samtidigt kidnappas en svensk vapentekniker.
Sveriges statsminister engagerar sig i fallet och går med på att anlita ett privat säkerhetsbolag för en fritagning - under förutsättning att en svensk observatör följer med - Carl Hamilton. Detta blir upptakten till ett livsfarligt uppdrag som tar Hamilton från Somalias karga ödemark till Ammans gator och Stockholms skärgård. Han måste göra det som krävs - i nationens intresse."
I rollerna ser vi bland andra Mikael Persbrandt och Pernilla August.
Jag och Lena har väl ett par gånger stått och tänkt att "denna ska vi hyra nån gång" och nu i Söndags blev det av.
Tyvärr så var den precis som vi befarade...Vi hade ändå hört ganska mycket positivt om denna filmen och sett reportage om hur påkostad den var "Mikael har tränat med Navy Seals i USA i X antal veckor..." och bla, bla, bla... men såhär efter att ha sett filmen så tycker jag att de borde lagt den tiden på att repetera med skådespelarna eller lite mer slipning av manuset.
Regissören Kathrine Windfeld som tidigare regisserat "Wallander" och "Kronprinsessan"...(!) gjorde väl vad hon kunde men det håller inte riktigt, det är verkligen som att man har tagit repliker ur en amerikansk B-film och översatt dem rakt av till svenska, även historien var onödigt invecklad och följde väl samtidigt alla mallar som finns för att det ska bli en bra actionfilm men det saknades pengar, tid och fingertoppskänsla..... I såna här sammanhang känns det tyvärr som att det blir mer fokus på att "MIKAEL PERSBRANDT är Hamilton" än själva filmen i sig.
Med detta sagt vill jag verkligen poängtera att samtliga skådespelare som är med i filmen säkert är duktiga men i detta sammanhanget så kom ingen till sin rätt....
Betyg: GG - - -

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar