söndag 30 september 2012

Lördag 3/4 Woman in Black

Sen på kvällen blev det film för hela slanten...

"Den unge änklingen och advokaten Arthur Kips (Daniel Radcliffe) får i uppdrag att reda upp ett dödsbo i en by som ligger ensligt belägen på den engelska landsbygden. När han möter invånarna förstår han snart att de döljer en mörk hemlighet. Alla undviker att besöka och tala om den förfallna egendomen som tillhört kvinnan som dött.
Trots att han blir varnad beger han sig dit och gör en fasansfull upptäckt - huset är hemsökt av en vålnad som söker något hon för länge sedan förlorat.
Filmen är baserad på Susan Hills roman med samma namn."
Som det står ovan så bygger denna filmen på en roman men sen så har det även gjorts en musikal med samma namn som även den bygger på boken :)
Denna filmen var helt klart bättre än jag förväntat mig och de små subtila skräckmomenten i filmen var övertygande och helt ok. Sen så blir det alltid lite krystat när man når klimaxen i såna här filmer, antingen så blir det fantastiskt bra och man som åskådare går därifrån med tankar om vad som hänt och varför. Eller så öser de på alldeles för mycket för att överträffa det som tidigare skildrats så att allt bara blir oäkta där man tappar den känslan som man kanske lyckat skapa. Tyvärr så lutade detta slut lite åt  det sistnämnda alternativet...Daniel Radcliffe är väl enligt mitt tycke inte någon karaktärsskådespelare men denna rollen passade honom så pass bra så att jag inte tänkte så mycket på hans brister...
Allt som allt tycker jag ändå att denna filmen satte an en känsla med en del fina/hemska klipp som faktiskt var ganska oväntade och därav det "höga" betyget...
GGG

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar