lördag 28 januari 2012

Cowboys and aliens


Igår såg jag "Cowboys and aliens" med bland andra Daniel Craig, Harrison Ford och Olivia Wilde.

"1873 i Arizona. En främling (Craig) med minnesförlust vandrar in i ökenhålan Absolution. Den enda ledtråden till hans förflutna är en mystisk boja runt hans ena handled. Han inser snart att invånarna inte välkomnar främlingar, och att ingen rör ett finger om inte överste Dolahyde (Ford) gett order om det. Då attackeras Absolution av inkräktare från skyn, som bortför invånarna en efter en, och utmanar allt som befolkningen trott på. Nu blir främlingen bybornas enda hopp till räddning. Med hjälp av Ella (Olivia Wilde) samlar han ihop ett gäng bestående av tidigare motståndare. Enade mot en gemensam fiende förbereder de sig för att kämpa för sin överlevnad."

Det intressanta här tycker jag är frågeställningen: hur skulle det gå om utomjordingarna invaderade vår planet i en annan tid än denna?
Om de skulle komma idag känns det i alla fall som att vi skulle ha en chans, men hur skulle det gå om de kom under en tidsepok där vi inte har de teknologiska fördelarna som uppfunnits under de senaste 60 åren?

Denna frågeställning, skådisarna, trailern och val av regissör (Jon Favreau som tidigare bland annat gjort "Iron Man 1 & 2) gjorde att jag hade räee höga förväntningar på denna film, trots att det var många som sagt att det skulle vara lite utav en kalkonrulle.

Den började jättebra, Daniel Craig vaknar upp i öknen med minnesförlust och man blir direkt hooked och nyfiken på hur det ska gå.
sen tyvärr så tycker jag att den blir lite ointressant.......
mycket som gör det tror jag är att filmen saknar nyheter, utomjordingarna är monster och ser ut precis som i Alla andra filmer.
Plus att det är ingen i den lilla staden som verkar tycka att det är konstigt med att utomjordingarna flugit dit i sitt rymdskepp utan det blir liksom bara en kamp mellan människan och alla Aliens.

Jag måste tyvärr säga att den påminner lite om Will Smiths film "Wild Wild West"

Betyg:
På grund av skådespeleriet och effekterna en Svag 3:a

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar