lördag 28 januari 2012

Mission impossible 4 Ghost Protocol



Idag var vi och såg "MI4 Ghost Protocol"

"När Ethan Hunt och IMF beskylls för att ha bombat Kreml klipper den amerikanska staten plötsligt alla band till organisationen, något presidenten kallar ”Ghost Protocol”. Utan resurser eller manskap måste Ethan hitta ett sätt att rentvå sin organisations namn och dessutom förebygga ännu en terrorattack."

Den första MI-filmen kom 1996 och sedan dess har det kommit totalt 4 st filmer och de har varit ganska ojämna i kvalite.

Efter att ha sett 3:an så var mina förväntningar på denna filmen ganska låga.
Denna filmen skiljer sig en hel del från de tidigare filmerna, den är lite lättsammare med mer humor och (enligt min mening) inte fullt så "hysterisk" som 3:an var.
Med detta sagt så känns denna ändå inte helt bra, Skådisarna är det inget fel på (Tom Cruise, Jeremy Renner, och vår egen Michael Nyqvist (!))
Det är storyn som inte håller, man fick ganska snabbt reda på vad som skulle göras och sedan bara rullade filmen på utan några överraskningar eller svängar.
Sen så är det vra att de dragit ner tempot lite men det är lite för mycket komiska inslag, iband passar de perfekt in i sammanhanget men minst lika många gånger känns skämten bara trötta och väldigt "gjorda-förut"
En rolig detalj som kan vara värd att veta om är att Tom Cruise i år fyller 50 och trots detta så gör han alla sina egna stunts i denna film:)
Tänk på det när ni ser filmen.

Över det hela taget så är det en underhållande film med väl genomförda actionscener.

välregisserad
Bra skådespeleri
Lite tunn story
Överdrivna one-liners

Betyg: 3/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar